Bestuur

 

Vanaf de eerste kennismaking in 2001 ben ik erg geïnteresseerd geraakt in het werk van onze stichting in Sri Lanka. De daadwerkelijke ontmoeting met het land Sri Lanka was in september 2005. Samen met mijn man Leon, het dagelijks bestuur en Siri Dodantenna, de toenmalige contactpersoon, zag ik de schrijnende gevolgen van de tsunami,

Tijdens de rondreis door het land werd ik getroffen door de moedeloosheid en de noden van de mensen in de troosteloze buitengebieden van de grote steden. ik wilde me er, met heel mijn hart, voor gaan inzetten.

Eind 2005 kwam ik in het bestuur als algemeen bestuurslid. De voorzittershamer heb ik eind 2008 overgenomen van Gijs van Randwijk, de oprichter van de stichting.

Mijn passie en ervaring in het vrijwilligerswerk zorgt er voor dat ik het liefst elk jaar naar Sri Lanka ga om de projecten die we ondersteunen, te bezoeken en te inspecteren, veel met de mensen te praten en te leren van hun manier van leven en van hun cultuur.

Samen met het bestuur probeer ik de situatie van vooral kinderen en hun families te verbeteren, studiemogelijkheden te creëren en hen naar een betere toekomst te brengen.

Veel ondersteuning ondervindt de stichting van Harsha Jayarathna, de contactman aldaar en van zijn stichting Safe Foundation.

 

Helma Arts

 

Sinds begin 2021 maak ik als secretaris deel uit van het bestuur van de Stichting Theo de Wit. Ik heb Helma, onze enthousiaste voorzitter, leren kennen op een boekenclub. Vlak daarna ging ik op vakantie naar Sri Lanka en nam spullen mee om af te geven aan Harsha van de Safe Foundation, die me gelijk meenam om wat projecten te bezoeken. Ik was diep getroffen door het resultaat van kleine investeringen, de inzet van Harsha en zijn team. Na 6 jaar secretaris van een stichting in Tanzania die zich inzet voor straatjongens, liet ik Helma weten dat ze mocht aangeven als ze hulp nodig had. Ik ben blij dat ze me heeft gevraagd en ben vol energie in het grotendeels nieuwe bestuur van Stichting ThdW begonnen.

 

Maria Lauret-Wiegerinck, secretaris

 

Jarenlang heb ik de enthousiaste verhalen van Helma mogen aanhoren over haar reizen naar en stichtingswerk voor Sri Lanka. Uiteindelijk heeft zij mij in het voorjaar van 2021 benaderd met de vraag om penningmeester van de Stichting te worden. Ondanks mijn doorgaans goed gevulde agenda met kinderen, werk en overige sociale bezigheden kon ik niet anders dan ook enthousiast zijn over een bijdrage aan het werk van de Stichting.

Ik ben altijd actief geweest als vrijwilliger, voornamelijk bij lokale verenigingen en activiteiten. Ontwikkelingshulp is onbekend terrein voor me en dus een spannende nieuwe uitdaging. Ik heb Helma, Maria en Joop inmiddels leren kennen als zeer kundige en betrokken collega’s, waar ikzelf ongetwijfeld veel plezier en nieuwe kennis aan overhoud. Samen met hen hoop ik iets waardevols te kunnen realiseren voor de mensen in Sri Lanka.

 

Rick Bisselink, penningmeester

 

Het werken bij de KLM en mijn vakantiereizen brachten mij in landen waar kansen voor heel veel bewoners op een basisbestaan, toegang tot dagelijks eten en gezondheid wel heel erg ver weg waren. Heb diverse jaren vrijwilligerswerk gedaan, onder meer voor een organisatie die als doel had het verbeteren van leef- en werkomstandigheden in verschillende landen. Tijdens het werk ter plekke zag ik opnieuw hoeveel mensen aan de rand van een minimumbestaan moeten leven. In 2020 besloot ik om het vrijwilligerswerk wat af te bouwen.

Echter begin 2021 kwam ik via onze secretaris Maria in contact met de stichting en onze inspirerende voorzitter Helma. De doelstellingen van de stichting, het rechtstreeks helpen van kansarmen en kwetsbaren spraken me erg aan. Toen was de keuze niet moeilijk meer om als bestuurslid toe te treden.

Ik vind het een uitdaging om met de collega bestuursleden mij in te zetten voor onze Stichting.

 

Joop Boere, algemeen lid